Skip to Content

Creeer samen met uw (klein) kinderen het bloemwerk voor uw dierbaren

rouwverwerking

Familie workshops

Al sinds jaar en dag organiseert Astrid Blom-Herruer workshops bloemschikken in het souterrain van haar huis. Na het overlijden van haar vader in 2010 besloot zij dit professioneler aan te pakken en richtte Gelegenheidsbloemwerken Ferdinand op. Inderdaad, vernoemd naar haar vader. In een knusse werkplaats biedt zij sindsdien de mogelijkheid om met familie of vrienden gelegenheidsbloemwerken te maken.

Samen met familie maakte Astrid de rouwstukken voor de begrafenis van haar vader. “Door eigen ervaring heb ik ondervonden hoe fijn het is om de rouwstukken te maken samen met dierbaren. Op die manier kon ik er een persoonlijke tint aan geven. En door bij elkaar te zijn in deze sfeer, vond ik veel troost. Dat was een goed begin voor de rouwverwerking.”
Zo ontstond haar idee voor Gelegenheidsbloemwerken Ferdinand.

Naast rouwbloemstukken kun je bij Astrid ook terecht voor vrolijker gelegenheden. Bijvoorbeeld een gezellige workshop met lunch. Voor vriendinnen, zussen of buurvrouwen.
Dat kan variëren van een hanging basket tot een zijdeboeket of een tuinkoffer

Ook begeleidt Astrid regelmatig bruidjes bij het maken van hun eigen trouwboeket. Tafeldecoratie en wat de klant nog ,meer wilt alles is mogelijk
Moeders, getuigen en vriendinnen kunnen helpen met bijvoorbeeld de corsages. “Juist op de hectische dagen dat er veel geregeld moet worden, is het heel prettig om even ontspannen bezig te zijn en iets te creëren waar je met trots en warme gevoelens op terug kijkt.”

Een bloemwerk van gelegenheidsbloemwerken Ferdinand is altijd uniek.
Ten eerste omdat het zelfgemaakt is. Als je mee wilt naar de veiling om de bloemen en linten uit te zoeken is dat geen probleem met een of twee personen is dat mogelijk
Vervolgens bepalen we gezamenlijk een eenheid in kleur en stijl en creëren in een huiselijke sfeer de bloemstukken, bij mooi weer is het mogelijk om buiten te werken, in de waterrijke tuin.
“We werken niet aan de hand van voorbeelden. Iedereen maakt de bloemstukken naar eigen inzicht en creativiteit, wel onder professionele begeleiding. En wat je zelf maakt, kan niet fout zijn. Het is je eigen emotie.”

Het maken van een eigen gelegenheidsbloemwerk is mogelijk voor alle leeftijden. kleine kinderen kunnen een hartje steken en hun lint beschrijven in hun eigen woorden ,voor kinderen is het een fijne manier om van de overledene afscheid te nemen.

Meer informatie: www.gelegenheidsbloemwerken.nl
Astrid Blom Herruer
Oosteinderlaan 70
Hillegom
0252-519845 of 06-53908455